2014. március 16., vasárnap

10 ok, amiért hihetünk a túlvilágban

Forrás: ListVerse    http://bizzariummagazin.blogspot.hu/2014/02/10-ok-amiert-hihetunk-tulvilagban-i.html


10. A tudatunk a halál után is megmarad
Dr. Sam Parnia egy olyan férfi, aki sokat tud a halálról. Az orvos a szívleállás után pár órával is képes visszahozni embereket az életbe. Dr. Parnia interjúi alapján az emberi tudat az agyhalál után is fennmarad. Az orvos nem foglalkozik a paranormális magyarázatokkal, szerinte az orvostudomány még nem elég fejlett ahhoz, hogy teljesen megértsük az emberi tudat működését, amely független lehet az agyműködésünktől.

9. Testen kívüli élmények
1991-ben a híres énekes, Pam Reynold életveszélyes verőértágulatban szenvedett. Választania kellett egy veszélyes operáció és a biztos halál között. Reynold természetesen a műtétet választotta. Az énekest mesterséges kómába helyezték, a teste 15,5 fokos hőmérsékletre lett lehűtve. A szemét leragasztották, a füleibe fülhallgatókat helyeztek, amelyek folyamatos hangokat közvetíttek neki, ezzel figyelték agyának aktivitását.
Szinte teljesen lehetetlen, hogy Reynolds tapasztalt eseményeket. Úgy érezte, hogy a teste lebeg a műtő felett. Arra is emlékezett, hogy a rádióban a Hotel California című zeneszám ment. Később elmesélte az orvosnak, hogy mikre emlékszik, amelyeket az teljesen megerősített.

8. Találkozás a halottakkal
A klasszikus anekdotákat közé tartozik az elhunyt szeretekkel való találkozás. Sokan ezeket extrémen éles hallucinációknak gondolják. Azonban Dr. Bruce Greyson úgy gondolja, hogy ezek többek annál.
2013-ban publikált egy cikket kutatásairól, amelyben a halott szeretekkel való találkozás többszörösen meghaladja az élő emberekkel valót. Hogyha ezek random hallucinációk lennének, akkor épp annyi élő ember is lehetne bennük, mint elhunyt.
Még érdekesebb, hogy pár esetben olyan elhunyt rokonokkal találkoztak az emberek, akikről nem is tudták, hogy halottak. Sőt, olyan is előfordult, hogy nem is ismerték az adott személyt.

7. Extrém realitás
Dr. Steven Laureys egy olyan ember, aki egyáltalán nem hisz a túlvilági életben. Célja volt, hogy az összes halálközeli élményt tudományosan támassza alá. Azonban a kutatásai során olyan dolgokra bukkant, amelyeket nem tudott megmagyarázni.
A legfurcsább ezek közül a hiperrealitás. A halálközeli élmények során megtapasztalt emlékeknél azt várták volna, hogy idővel halványodni kezdenek, azonban egyáltalán nem ez történt. Az emlékek egyre élesebbek lettek. A túlvilág megtapasztalásának élménye egyáltalán nem úgy működik, ahogy a többi emlék.

6. Hasonlóságok
A legérdekesebb, hogy a halálközeli élmények hasonlítanak egymásra. Hogyha az agysejtek véletlen játékai lennének, akkor egyénenként eltérőek lennének.
Egy holland kutató 344 beteget vizsgált meg, akik szívmegállást szenvedtek el. Az alanyokkal egy héten belül beszélgettek a kérdezők. 8-12 százalék tökéletes halálközeli példákat hozott fel. A kísérleti alanyoknak nem volt semmilyen kapcsolatuk egymással, azonban mégis hasonló élményeket tapasztaltak.

5. Személyiség változások
Nagyon érdekes, de minden ember, akik átélték a halálközeli élményt, pozitívnak írták le a változást. Egy holland kutató, Pim van Lommel  vizsgálta meg a jelenséget. A változások állandóak maradtak. Általában a személyek boldogabbak, pozitívabbak és barátkozóbbak lettek, ráadásul eltűnt a halálfélelmük, mintha a halálközeli élmény egy igen pozitív eseménnyé változott volna az idők során. Érdekes módon a pszichológiai profiljuk igen hasonló lett, függetlenül attól, hogy milyen emberek voltak előtte.

4. Élmény első kézből
2008-ban Dr. Eben Alexander került a halál közelébe. A férfi egyébként ideggyógyászként tevékenykedett, azonban egy baktérium megtámadta az agyát, így hamar kómába esett. Eben szerint az agya egy zöldséghez hasonlított a veszélyes vírus hatására, bármelyik pillanatban meghalhatott volna.
Az idegsebész érdekes hétnapos utazásra indult elméjében. A számítógépek szerint az agya egyáltalán nem volt aktív ez idő tájt. Elviekben emlékek sem rögzülhettek volna az időszakról, azonban Alexander élesen emlékszik mindenre.

3. A vakok látása
Nagyon érdekes, de veleszületett vakok nyerték vissza látásukat halálközeli élmény során. 31 embert kérdeztek meg a kutatás során, akik közül 14-en születésüktől fogva vakok voltak. Mindannyian beszámoltak vizuális élményekről. Alagutakról, esetleg halott rokonokról meséltek, sőt sokan le is tudták írni saját külsejüket, ahogy magukat nézték.

2. A kvantumfizika szerint lehetséges
Robert Lanza professzor szerint a túlvilág nem lehetőség, hanem bizonyosság. Egyik teóriája szerint párhuzamos univerzumok futnak egymás mellett. Szerinte az összes lehetőségünk megvalósul, azonban, hogyha döntünk, akkor csak egy marad meg számunkra. Szerinte halálunk után nem leszünk szilárd létezők, de tovább folytatódik az életünk.

1. Gyermekek, akik emlékeznek előző életükre
Ian Stevenson szerint ő az első ember, akinek igazi bizonyítéka van a reinkarnációra. Stevenson olyan gyerekeket kutatott fel, akiknek vannak emlékeik az előző életeikből. Ráadásul nem is egyetlen példát hozott fel, hanem több, mint 3000 gyermeket talált, akik emlékeztek életükre, halálukra és szeretteikre.
Egy dokumentált esetben egy kislány meghallotta egy város nevét, ahol amelyről azelőtt sohasem hallott. Tökéletesen elmesélte, hogyan fulladt meg véletlenül a bátyja és leírta a várost teljes részletességben. Később utánanéztek a családnak. A kislány egyáltalán nem ismerhette a halottat, sem a várost.
Azonban a furcsaságok listája itt nem ér véget, hiszen néhány esetben a gyerekek fóbiái is kapcsolódtak előző halálukhoz. Az esetek teljes mértékben megmagyarázhatatlanok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése