2015. február 7., szombat

Schobert és Hujber is járt „odaát"

Forrás: http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/schobert-es-hujber-is-jart-odaat-2327545         2015-02-07
BUDAPEST ‒ Fehér fény az alagút végén, lebegés a test felett, sárkányok a pokolban – vajon van élet a halál után? A héten Hujber Ferenc (40), a közelmúltban Schobert Norbert (43) is meglepő halálközeli élményekről számolt be.
Halálközeli élmények
Őszinte. Hujber Ferenc azt is elárulta: a pokolra került, amikor leállt a keringése. Fotó: TV2
 

– Január 4–6. között kétszer is meghaltam. A keringésem egyszerűen összeomlott. Újra kellett éleszteni, és ekkor – sok emberhez hasonlóan – nekem is volt halálközeli élményem. Voltam „odaát". Nem akarok erről nagyon részletesen beszélni, mert egyszer szeretném megírni a teljes történetet, de tudom, hogy a pokolban voltam, és nem a mennyországban – fogalmazott a Blikknek Hujber, aki később a Mokkában elárulta, hogy pontosan milyen a pokol. – Kiégett, kopár, hamuval teli táj, ahol sárkányok repkednek, és én voltam az egyik – tette hozzá.
Nem ő az egyetlen, aki átélt hasonlót. Schobert Norbi is érdekes élményekről mesélt 2012-ben a Vasárnapi Blikknek. – A második szívműtétemnél 7 órára megállították a szívem – kezdte lapunknak. – Ekkor éreztem valami földöntúlit, láttam azt a házat a napsütésben, ahol felnőttem. Olyan érzésem volt, mintha lenne arra esély, hogy csatlakozzak azokhoz az emberekhez, akiket elveszítettem. Azóta még inkább hiszek Istenben! Ugyanakkor az igazsághoz hozzátartozik, hogy ilyen helyzetben erős gyógyszerek hatása alatt áll az ember. Látomásai lehetnek, felszabadul, teret adhat a vágyai­nak, félelmeinek. Pont ezért nem hiszek mindenkinek, aki azt állítja, hogy járt a másik oldalon. Ettől függetlenül hiszek abban, hogy van valami a halál után, de a Jóisten nem mutatja meg azt nekünk, míg nincs itt az ideje.
Halálközeli élmények
Megállt a szíve. Rubint Réka a férjét öleli 2012-ben, a sikeres szívműtét után, ami alatt Schobert Norbi valami földöntúlit érzett. Fotó: Facebook
R. Kárpáti Péter (51) könyvet írt Élet az élet után címmel, és előadásokat is tart a témában, ahol szakemberek és az élményt átélők mesélnek a tapasztalataikról.
– Utóbbiak sokszor érezhetik úgy, hogy magukra vannak hagyva. Nem kapnak választ a kérdéseikre, sőt sokszor nem is mernek erről mesélni, mert félnek, hogy bolondnak gondolják őket. Szeretném elérni, hogy az emberek legyenek nyitottak, és legalább merjünk kérdéseket feltenni – tette hozzá a színész.
Halálközeli élmények
Segítene. R. Kárpáti könyvet is írt a témáról, amely iránt nagyobb nyitottságot szeretne elérni. Fotó: Pozsonyi Zita
– Sokaknak teljesen megváltozik az életük egy halál-­közeli élmény után – kezdte Szlobodnyik Csaba (47) pszichológus. – Eddig fontosnak tartott dolgok háttérbe szorulnak. Egy üzletasszony például öngyilkos akart lenni a párkapcsolati problémái miatt, több napig volt élet és halál között. Amikor azonban felébredt, már huszadrangú problémának tartotta azt, amiért korábban ki akarta oltani az életét. Egy másik üzletember felhagyott a vállalkozásával, és állatokkal kezdett foglalkozni. Egyszóval általában az anyagi javak hirtelen már nem lesznek fontosak, sokkal inkább az érzelmi, emberi értékek.

Sharon Stone
Fotó: Northfoto
Ölelte és felemelte őket is a fény
Sharon Stone (56) egy koponyaalapi vérzés miatt került kórházba évekkel ezelőtt.
– Úgy gondolom, valóban meghaltam. Egy hatalmas, kavargó fehér fényt láttam. Valahogyan felemelkedtem, mintegy felszálltam ebbe a ragyogóan fénylő, fehér fénybe. Aztán látni kezdtem, és észrevettem, hogy néhány barátom jön oda hozzám. Ez nagyon-nagyon gyorsan történt, aztán hirtelen visszajöttem. A testemben voltam, a szobában.
A CSI: Helyszínelők laborvezetője, William Petersen (61) 2004 márciusában egy chicagói színházi előadás alatt olyan mélyen elvágta az ujját, hogy az óriási vérveszteség miatt beállt nála a klinikai halál.
Petersen arról beszélt később, hogy fehér fény vette körül, és egy lift vitte felfelé egy alagútban.
Donald Sutherland (79) 29 éves volt, amikor agyhártyagyulladás miatt olyan magas láz gyötörte, hogy az orvosok lemondtak róla.
A színész halálközeli állapotában könnyednek és boldognak érezte magát, és bár nem látott  szellemeket, a kékes árnyalatú fény őt is körülölelte.
L. B.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése